KVÆG

Rådgivning

I rådgivningsarbejdet ønsker vi hos Ølgod Dyrlæger at yde den service, der passer bedst til den enkelte landmand og hans/hendes besætning.  Vi tilbyder alle typer af den obligatoriske sundhedsrådgivning,  dvs. basismodulet med staldskole eller tværfaglig rådgivning, modul 1 og modul 2.

Uafhængig af anden rådgivning tilbyder vi problemorienteret rådgivning i kvægbesætninger.

Vi deltager i gård-/ produktionsråd og anden tværfaglig rådgivning sammen med produktionskonsulenter.

 

Behandlinger

En vigtig del af vores arbejde er fortsat enkeltdyrsbehandlinger. Vi tilstræber, at alle dyr bliver behandlet i løbet af formiddagen, hvis ikke andet er aftalt.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERASaneringsplaner

I samarbejde med den besætningsansvarlige udarbejder vi saneringsplaner. Det kan f.eks. være planer for, hvordan en besætning bliver fri for Salmonella, Paratuberkulose eller B-streptokokker. Når vi har lavet en saneringsplan, følger vi løbende op og sikrer effekten af planen. På den måde når vi sammen i mål.

 

Smittebeskyttelsesplaner

Store besætninger skal have en smittebeskyttelsesplan, men mindre besætninger vil også kunne have gavn af at tænke på smittebeskyttelse. Vi udarbejder smittebeskyttelsesplaner, som efterfølgende godkendes af Fødevarestyrelsen.

 

Reproduktionsarbejde

Vi tilbyder systematisk reproduktionskontrol og rådgivning i kvægbesætninger. Drægtighedsundersøgelser med eller uden scanner, brunstinduktioner og brummer-behandlinger.

 

Klovrisk

Klovrisk er en analyse af risikofaktorer i stalden, fodringen og generelt management i forhold til klovsundheden. Vi tilbyder at udarbejde klovrisk og lave handlingsplaner, der skal føre til sundere klove og køer.

 

Velfærd

Vi hjælper med egenkontrol af dyrevelfærd i kvægbesætninger, og vi laver velfærdsvurderinger og handlingsplaner med tiltag, der kan forbedre dyrevelfærden. Alt sammen i samarbejde med den besætningsansvarlige.

kalvestald med mere 005

 

ET-Behandling

Læs mere om vores muligheder for ET-behandlinger her.